Ισοζύγιο ενδυμάτων. Εισαγωγές:1,2 δις Εξαγωγές:0,5 δις

 

 Ελληνικές Εταιρείες ένδυσης και υπόδησης

Η πορεία του κλάδου ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας το 2013

Σαφή βελτίωση παρουσίασαν όλοι οι δείκτες του κλάδου ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα το 2013. Η έντονα πτωτική  πορεία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα περιορίστηκε σημαντικά στους περισσότερους δείκτες και ορισμένοι έγιναν θετικοί για πρώτη φορά από το 2008. Η βελτίωση ήταν μεγαλύτερη στην ένδυση απ’ ότι στην κλωστοϋφαντουργία.
Ειδικότερα:
Η παραγωγή συνέχισε την πτωτική πορεία των τελευταίων ετών και έκλεισε με -4,1% στην ένδυση (-7% το 2012) και -14,8% στην κλωστοϋφαντουργία (-19,8% το 2012).
Ο κύκλος εργασιών σημείωσε στην ένδυση αύξηση κατά 1% (-19,8% το 2012) ενώ στην κλωστοϋφαντουργία σημείωσε κάμψη -4,9% (-21,7% το 2012).
Για την ένδυση ήταν η πρώτη θετική χρονιά μετά το 2008. Σ’ αυτό συνέβαλε η αύξηση των εξαγωγών κατά 1,1% (-10% το 2012) και κυρίως των εξαγωγών  πλεκτών ενδυμάτων +3,7% (-9,4% το 2012).
Οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά σημείωσαν σημαντική αύξηση την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου γεγονός που οδήγησε έστω και οριακά σε μικρή αύξηση κατά 0,7% στο σύνολο του έτους.
Επίσης, οι νέες παραγγελίες στην εγχώρια αγορά κατέγραψαν αύξηση κατά 3,2% (-18,5% το 2012) γεγονός που επιβεβαιώνει την σταδιακή ομαλοποίηση της πορείας της εγχώριας αγοράς μετά το καλοκαίρι του 2013.
Όσον αφορά τις εισαγωγές ενδυμάτων συνέχισαν την πτωτική πορεία κατά 2% με σημαντική όμως επιβράδυνση έναντι των προηγούμενων ετών.
Τέλος, οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων στην εγχώρια αγορά σημείωσαν για το σύνολο του έτους μικρή πτώση κατά -2,9% (-19,7% το 2012).
Από την ανάλυση της πορείας της ένδυσης μέσα στο 2013 συμπεραίνονται τα παρακάτω:
Όσον αφορά την εγχώρια αγορά ξεκίνησε με σημαντική πτώση στο πρώτο τρίμηνο του 2013, ακολούθησε μια περίοδος σταθεροποίησης έως το τέλος καλοκαιριού, στη συνέχεια παρατηρήθηκε σημαντική άνοδος στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου και έκλεισε τον Δεκέμβριο με μικρή πτώση. Συνολικά η αγορά μετά το καλοκαίρι εμφάνισε σημάδια σταθεροποίησης με ανοδική προοπτική.
Όσον αφορά τις εξαγωγές η κατάσταση ήταν αντίστροφη. Ξεκίνησε με σημαντική άνοδο το πρώτο εξάμηνο και ακολούθησε πτωτικά μετά τον Ιούνιο. Συνολικά η χρονιά έκλεισε θετικά για πρώτη φορά μετά το 2006. Αυτό οφείλεται κυρίως στις εξαγωγές πλεκτών ενδυμάτων.

--->Η Πορεία του κλάδου ένδυσης το 2012

--->Θετικά μηνύματα για το ένδυμα από το Ισραήλ


letante - βαπτιστικά


Evge pyjamas - εύγε πυτζάμας


 Paco & co


  Δερμάτινα Μόρφης


  Sofia Filippa


D.H.M. εσώρουχα γυναικεία, παιδικά, βρεφικά


Milo Siouti


 

Helmi

 

 

 

 


 

carnival

 

 

 

 


 kricket


 

 4action

 

 

 


Boxer


 
Raxevsky

 

 

 

 


 
ksocks

 

 

 

 


Η Πορεία της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Ένδυσης - Κλωστοϋφαντουργίας το 2012

                           

Ελληνικά σήματα.

koxyli.jpg

Επικοινωνία.

 Για όποια ανακρίβεια, σχόλιο, πρόταση ή υπόδειξη, επικοινωνήστε μαζί μας:

    info@madein.gr

 Επιτρέπεται η μερική ή ολική αντιγραφή και δημοσίευση της ύλης του site χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια άδεια ή αναφορά στην πηγή .