Σχετικά με δημοσιεύσεις σε blogs για την πολυεθνική Coca-Cola Τρία Έψιλον και για τη αποκατάσταση της αλήθειας, έχουμε να πούμε τα εξής:

Δύο εργοστάσια της Τρία Έψιλον έκλεισαν πρόσφατα αλλά άλλα 5 λειτουργούν στην Ελληνική επικράτεια.

 

Δες : http://www.coca-colahellenic.gr/Aboutus/Production

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον συστάθηκε το 2000 μετά από τη συγχώνευση της Ελληνικής Εταιρείας Εμφιαλώσεως με έδρα την Αθήνα και της Coca-Cola Beverages με έδρα το Λονδίνο. Με την συγχώνευση η νέα εταιρεία απόκτησε τα δικαιώματα εμφιάλωσης και διακίνησης της coca cola σε πολλές νέες χώρες. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον έχει την έδρα της στην Αθήνα και είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια Αθηνών, Νέας Υόρκης και Λονδίνου.

 

Μετοχικά ο όμιλος Δαυίδ ελέγχει την εταιρεία με ποσοστό 23.5%, ενώ η The Coca-Cola Company (Usa) ελέγχει άλλο ένα 23,9 % . Το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε Έλληνες και ξένους μικροεπενδυτές.

Είναι σημαντικό ότι η Εταιρεία εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, με σχεδόν αποκλειστικά Έλληνες εργαζόμενους στο στρατηγείο του ομίλου, παράγει και διακινεί σε 560.000.000 καταναλωτές  σε 28 χώρες,  τα προϊόντα της The Coca-Cola Company.

 

 

Για τους χυμούς της, οι πληροφορίες μου λένε ότι χρησιμοποιεί ελληνικά φρούτα και γίνονται εξαγωγές σε χώρες όπως η Αγγλία.

 

Μπορεί η Coca-Cola Τρία Έψιλον να είναι ελληνοαμερικανικών συμφερόντων πολυεθνική, αλλά ότι η προσφορά της εταιρείας είναι ιδιαίτερα μεγάλη για την χώρα, ότι είναι η μόνη ίσως πολυεθνική που φορολογείται στην Ελλάδα, ότι δίνει ρευστότητα και δουλειές στη αγορά και ότι προσφέρει μόνο θετικά στην οικονομία της χώρας, δεν αμφισβητείτε.

 Πηγές:

http://gr.coca-colahellenic.com/

www.ase.gr

www.madein.gr

Για οποιαδήποτε ανακρίβεια ή σχόλιο στο άρθρο, παρακαλώ στείλτε τεκμηριωμένα μήνυμα στο : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Ελληνικά σήματα.

greenyard.jpg

Επικοινωνία.

 Για όποια ανακρίβεια, σχόλιο, πρόταση ή υπόδειξη, επικοινωνήστε μαζί μας:

    info@madein.gr

 Επιτρέπεται η μερική ή ολική αντιγραφή και δημοσίευση της ύλης του site χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια άδεια ή αναφορά στην πηγή .